Miért éppen az eOptika?

Első találkozásom az eOptika oldalával

Mint rutinos szemüvegvásárló, számos optikában jártam már. Vidéken, Budapesten, az internet világában, az egyik ilyen oldal az eOptika. Természetesen mindegyiknek megvan a maga bája és hátránya is. Szemüvegesnek lenni pedig nem egyszerű dolog. Néhány éve már kontaktlencsét is viselek, ami számomra olyan, mint egy új világ megnyílása a korábbi szemüveghez kötött életemhez képest, azonban ez még több gonddal, bár inkább lenne találóbb a felelősség szót használnom. Ilyen például a rendszeres kontrollvizsgálat, amelyre kontaktlencsésként évente el kell járni. Ha pedig változik a dioptria, akkor bizony nem csak annyi a teendő, hogy az ember másik kontaktlencsét rendel következő hónaptól, akkor ideje lencsét is cserélni a szemüvegben, esetleg új szemüveget is csináltatni, ha már az ember megunta a régit.

Az eOptika lehetőségei

Tehát olyan oldalt szerettem volna keresni, amely minden igényemet képes kielégíteni. Az eOptika éppen ilyen, hiszen a jó minőségű szemüvegkeretektől kezdve a kontaktlencséken át egészen a napszemüvegekig tényleg mindent be tudok szerezni innen. De haladjunk sorjában. Először is a szemüveg. Persze, az ember azt gondolná, megvesz egy szemüveget, az majd élete végéig jó is lesz. Nos, sajnos a gyakorlat inkább mást mutat, főleg nálam, aki egy szétszórt tizenegyévesként kezdte a rosszlátású pályafutását. Ebben a korban az ember még gyerekszemüveget hord, ami kisebb méretű a megszokottnál, még rózsaszín is volt strasszkövekkel. Ezt azonban hamar túlnövi az ember arca és a pubertás beköszöntével másra is vágyik már a kamasz. Valami vagányabbra. Persze a szétszórtság sem válik az ember előnyére. A “hová is tettem” többször hangzik el a gondatlan szemüvegviselő szájából, mint bármi más.

Én és az eOptika

Az eOptikára (www.eoptika.hu) viszonylag hamar rátaláltam, így a következő szemüvegemet már itt csináltattam. Semmi sorban állás, gyors ügyintézés, házhozszállítás – éppen az, amire nekem szükségem volt. Aztán úgy döntöttem, nagyobb szabadságra vágyom, és kipróbáltam a kontaktlencsét is. Az első darabot még egy optikusnál csináltattam, ott is tanítottak meg a használatára, aztán az eOptikán rendeltem a következő adagtól már ezt is.

Nem bántam meg a döntésem, mindig meg voltam elégedve az adott darabokkal, ahogy néztem, jó árban is voltak. Emellett a legtöbb kiegészítőmet is innen szerzem be, a törlőkendőket, a tokokat, a lencséhez a folyadékot és a tartót is, hiszen ezekből sem elég egy darab egy életre. Mivel már rutinos vásárló voltam, ezért muszáj voltam a napszemüvegek között is szétnézni, rögtön találtam is egy nekem tetsző darabot, aminek nem csak a kinézete, de a márkaneve is megfelelő volt. Elkezdtem dolgozni, és nagyon sok időt töltöttem a gép előtt. Gyakorlatilag reggel bekapcsoltam, és egészen lefekvésig, kisebb szünetekkel, a képernyőt bámultam. Amíg kávéztam, amikor a munkámra koncentráltam, még ebéd közben is, hiszen csak átváltottam egy szövegszerkesztőről a sorozatomra, és nézhettem bambán tovább a monitort. Néhány hét után meg is volt az eredménye. A szemeim már nem fókuszáltak úgy rendesen, ahogy kellett volna, a lencsék a szememben kényelmetlenné váltak. Rájöttem, hogy valószínűleg az általánoshoz képest nagyon keveset pisloghatok, amíg a monitort nézem, így rendeltem egy szemcseppet is, kifejezetten lencséseknek az eOptikáról. Ez sokat javított a helyzeten, azonban tényleg nagyon sok időt töltöttem a gép előtt, és amikor már egyik nap a hajnalig tartó munka után a tükörbe néztem, megláttam, hogy még vörösek is lettek a szemeim. Ekkor már tudtam, hogy ennek fele se tréfa. Valahol az agyam eldugott sarkában azonban emlékeztem, hogy az eOptika árul kifejezetten monitorszemüvegeket, de igazából sosem néztem utána, hogy mi is ez és hogy pontosan mire jó, de hát gondoltam próba szerencse. Felkutattam hát az oldalt, és még aznap megrendeltem egy egyszerű monitor szemüveget, nem törődve a kinézetével, vagy a dioptriával egyelőre, hiszen úgyis lencsében akartam használni.

A szemüveg pedig sokat segített rajtam, gyakorlatilag néhány hét alatt visszaadta a kényelmes számítógéphasználat lehetőségét az életembe, ami hatalmas szó, ha az ember a gép előtt ül tényleg egész álló nap. Úgyhogy rendeltem egy másik darabot is. Erre szükség volt, mert ugye lencsében használtam sokszor a gépet, de azt sem szeretem egészen hajnalig benne hagyni a szememben, hogy azért az levegőhöz is jusson. Viszont akkor egy dioptriás darab kellett, úgyhogy egy ilyen szemüveg lett a következő rendelésem az eOptikán.

Ötcsillagos oldal: eOptika

Igazából, nagyon örülök, hogy van egy ilyen oldal, ahová tényleg csak fel kell mennem, és megkapok mindent a rendes optikáknál olcsóbb áron, oda szállítják, ahová kérem és néhány napnál tovább nem tartott egyetlen rendelésem sem. Szóval részemről nagyon meg vagyok elégedve az oldallal, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem akar sorban állni optikákban és szereti házhoz kapni a rendeléseit, mert a kényelem a fontos számára és a praktikusság, és ez akkor is igaz, ha az ember kezdő, akkor is, ha már tapasztalt vén róka.