Prémium minőségű aszalt gyümölcsök

Minőségi aszalt gyümölcs

Tulajdonképpen gyümölcsökre az év minden pillanatában, szakaszában szüksége van a szervezetünknek. Legyen szó a leghidegebb télről vagy a legmelegebb nyári forróságról, mindig van szükségünk vitamin adag pótlásra és ezáltal folyamatos védelemre, hogy az immunrendszerünk megfelelően tudja kiállni a különböző fertőzések elleni harcot. Érdemes az év minden szakaszában jól belakmározni a szezonális gyümölcsökből, hiszen valószínűleg leginkább arra lesz szüksége a szervezetünknek. Illetve a szezonon kívüli gyümölcsöket is érdemes más utakon beszerezni akár aszalt gyümölcs formájában, akár külföldi esetleg trópusi termelőktől, hiszen a vitaminokból sosem lehet elég! Én speciel amióta rátaláltam a Simon gyümölcs kínálatára szinte csak tőlük vagyok hajlandó rendelni. Egyrészt nyilvánvalóan azért, mert hiszek abban, hogy hazai termelőket támogatni nemes és szép dolog, hiszen elsősorban a hazánkat és a hazai embereket támogassuk ne külföldi szállítmányozókat, másrészt pedig igencsak szimpatikus a cég egész profilja és hozzáállása minden tekintetben, kezdve a munka- munkáltató viszonnyal egészen a mezőgazdasági profiljukig engem teljesen elvarázsoltak. A termékek minőségéről – többek közt az asztal gyümölcsökről – pedig nem is beszélve, hiszen mind a frissen termesztett gyümölcs, mind a frissen facsart gyümölcslevük egészen a jobbnál jobb aszalványokig egyenesen páratlan.

A Simon gyümölcs profilja és aszalt gyümölcsei

A Simon gyümölcs maga egy magánjellegű vállalkozás egészen pontosan egy családi gazdaság, mely 1992-ben alakult meg és azóta is töretlenül fejlődik. Kezdetben mindössze 20 hektáros gyümölcsössel indították a vállalkozásukat, mely napjainkra már egészen kiterjedt, komoly profillal rendelkezik. Mindig is fő céljuk volt a fenntarthatóság, a modern és a tradíció tökéletes ötvözte, mindezeknek a fundamentumoknak a mentén alapították meg cégüket és működnek töretlenül egészen napjainkig is. A gyümölcsöket a Hatvan melletti Sastelken humuszos homoktalajon termesztik. Rendkívül szimpatikus hozzáállás, hogy bármikor szívesen fogadják azokat a látogatókat, akiket esetleg érdekelne az, hogy hogyan is zajlik a munka ezen a telken és hogyan készülnek a finomabbnál finomabb prémium gyümölcslevek, illetve hol termelődnek a csábítóan friss és ropogós gyümölcseik, melyeket én aztán aszalt gyümölcsként előszeretettel látok viszont.

Ugyan maga a Simon gyümölcs fő profilja elsősorban a páratlan gyümölcsleveiről vált ismeretessé, mégis mindenképpen szót érdemelnek az emlegetet aszalt gyümölcseik is. Ugyanis én, mint aszalt gyümölcs imádó teljesen odáig voltam az ő termékükért ugyanis, mint a többi árujuknak, ennek is csodás íze és minősége volt.

Az aszalt gyümölcsök az egészségért

Tulajdonképpen amennyiben nem visszük túlzásba a fogyasztását abszolút egészséges, és kifejezetten jó a szervezetnek, ugyanis gazdag vitamin illetve rost forrás, továbbá csillapítja az édesség utáni vágyat ugyanis cukortartalmát attól függetlenül, hogy aszalva van, abszolút megőrzi. Fontos megemlítenem, hogy éppen emiatt amennyiben fogyókúrára adtuk a fejünket és megvonjuk magunkat a különböző édességektől teljes tévhit az, hogy ilyesfajta aszalt gyümölcsökkel lehet pótolni az édesség iránti vágyat, ugyanis amennyiben tudunk mértéket tartani nyilván nem kifejezetten rossz opció, de miután az aszalás után a gyümölcs mérete jelentősen változik de annak a cukortartalma egészen kis mennyiségben, így nehezen tudjuk megállapítani, hogy pontosan mennyi cukrot vittünk a szervezetünkben és mivel az aszalvány koránt sem olyan laktató, mint a rendes gyümölcsök egészen komoly mennyiséget tudunk elfogyasztani belőle úgy, hogy nem is igazán mérjük fel a fogyasztás mértékét. Ennek fényében nem igazán ajánlatos fogyóra alatt édesség pótlékként a fogyasztása, de nyilvánvalóan kis mértékben semmiképpen sem árt.

Egyébiránt az aszalt gyümölcsök bizonyos fajtáji, mint például az aszalt szilva, természetes gyógymód lehet székrekedés esetén. Továbbá a számomra legkedvesebb funkciója, hogy antioxidáns tartalmának köszönhetően lassítja az öregedés folyamatát, sőt ásványi anyag tartalmának hála jót tesz az egészséges vérkeringésnek is. Szóval összegzésképpen nagyon hasznos és egészséges táplálék, de csak mértékkel ajánlott a fogyasztása.

Konklúzióképpen én mindenképpen ajánlom a rendszeres gyümölcs fogyasztást, kiváltképpen a C-vitaminban gazdagok fogyasztását, ugyanis főleg így a hideg tél beálltával nagyon nagy szüksége van a szervezetünknek a megfelelő védelemre.