turisztikai hírek | wellness | úticélok | szálláshelyek A-Z | falusi turizmus | Széchenyi Pihenőkártya

Alapvetően megváltozott 2012-től a béren kívüli juttatások rendszere
Magyarországon. A változások 3,5 millió embert érintenek. A kormány
törekvései szerint az új rendszer olcsóbb és hatékonyabb lehet és
hozzájárulhat a belföldi turizmus fejlődésének. De vajon melyek a
legfontosabb változások?


Élet az Üdülési Csekk után: amit a SZÉP Kártyáról tudni érdemes
Az idei esztendő első napjától kezdve fontos változások történtek a
magyar adórendszerben. Ezek közül a legtöbb embert a béren kívüli
juttatásokhoz adott kedvezmények rendszerének (cafeteria) átalakítása
érinti. Az eddigi hideg- és meleg étkezési utalványok és a közismert
üdülési csekk helyett egy teljesen új rendszer kezdte meg működését. A
felmérések szerint a munkavállalók 90 százaléka kap béren kívüli
juttatást, így nagyjából 3,5 millió embernek kell megbarátkoznia az új
rendszerrel.

Cafeteria: ez változik idén a béren kívüli juttatásoknál
A munkavállalók és a munkaadók számára az idei év egyik legfontosabb
újdonsága, hogy alapjaiban változik a magyar cafeteria rendszere, azaz
megújult formában kaphatják és adhatják a béren kívüli juttatásokat
2012-től. Összefoglalónkban ezeket az újdonságokat mutatjuk be
olvasóinknak, hasznos tanácsokat adunk a juttatások felhasználására -
dolgozóknak, munkaadóknak és elfogadóhelyeknek egyaránt.

Majd a SZÉP Kártya: ezt főztük ki az utalványból
Átlagosan napi 8-9 órát töltünk munkahelyünkön, így legalább 1-2
étkezést ott fogyasztunk el (büfé, munkahelyi vagy külső étterem,
ételrendelés stb). Éppen ezért jelent üdvözölendő megoldást, hogy idén
növekszik az étkezésre adható támogatás összege, hiszen a munkáltató
havi 30 ezer forintot adhat étkezésre a munkavállalónak, a korábbi évi
18 ezer forint helyett. Bár az köztudott, hogy a munkavállalók számára
az egyik legfontosabb béren kívüli juttatás az étkezési hozzájárulás,
az idei évben bevezetett új rendszerrel kapcsolatban azonban még sok
kérdés merülhet fel a legtöbb SZÉP Kártyára, és Erzsébet-utalványra
"éhes" munkavállalóban.
Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat
Bankkártyának néz ki, de úgy is lehet használni? A Pénzcentrum.hu a
SZÉP Kártyával kapcsolatos legfontosabb kérdésekre válaszol, úgymint,
hogy kinek adható oda, mit kell tenni ha ellopják és mennyire
biztonságos PIN kód nélkül? Tematikus hetünk eddigi cikkeiben
összefoglaltuk a cafeteria rendszer legfontosabb változásait.
Kitértünk az étkezési utalványok legfontosabb jellemzőire, most pedig
a legginkább egy bankkártyára hasonlító SZÉP Kártya használatának
legfontosabb kérdéseit akarjuk megválaszolni. Minden olyan fontos
témát érintünk, ami felmerülhet akár szállásfoglaláskor, akár egy
étteremben.

Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre
A belföldi üdüléseket kedvelők körében arathatja a legnagyobb sikert a
Széchenyi Pihenőkártya. A munkavállalók akár úgy is dönthetnek, hogy a
SZÉP Kártyára kedvezményesen utalható 450 ezer forintos éves keretet
teljes egészében szálláshely-szolgáltatásra költik el. Erre a célra
ugyanis mindhárom (szálláshely, vendéglátás, rekreáció) számlán
felhalmozott összeget fel lehet használni.

A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig
Kevesen tudják, hogy SZÉP Kártyánkat nem csak belföldi
szálláshelyeken, éttermekben, vagy büfékben használhatjuk. Olyan
speciálisnak mondható elfogadóhelyek is vannak, mint például sípályák,
szoláriumok, vagy fogyasztó- és karcsúsító szalonok. És persze a
legnagyobb hazai kulturális rendezvényeken, így a fesztiválokon is
elfogadják.

MKB Széchenyi Pihenőkártya | Széchenyi Pihenő Kártya | OTP Széchenyi Pihenőkártya | SZÉP Kártya | Szép Kártya elfogadó helyek | Szép Kártya elfogadóhelyek

Néhány nap alatt több mint ezer elfogadóhely csatlakozott a SZÉP Kártya rendszeréhez.

A legkönnyebben és legolcsóbban használható cafeteria kártyával minden meleg étkezést kínáló vendéglátóhelyen, de a fitnesz és wellness-termekben és egyes szépségszalonokban is lehet fizetni. A munkavállalóknak más dolguk sincs, mint kérni ezt a juttatást.


Olcsóbbá és hatékonyabbá válhat a cafeteria juttatások rendszere Magyarországon, ám az év eleji változás miatt mindenkinek érdemes átgondolnia, hogy mit válasszon. A korábban megszokott béren kívüli juttatások tovább élnek (az idén is lehet például bérlet-támogatást kérni a munkáltatótól), ám a legszélesebb körben alkalmazott cafeteria-elemek új formában, új feltételek mellett igényelhetők.

A megfelelő béren kívüli juttatások választásával a cégek több mint 30 ezer forintot is megtakaríthatnak havonta minden egyes munkavállalójuk bérköltségén - a dolgozó jövedelmétől, családi kedvezményre való jogosultságától függően 30-38 százalékkal kisebb adóterhet fizetnek a nettó juttatás után. A kedvezményes juttatás alkalmazásával évi maximum 500 ezer forintig 30,94 százalékos adó- és járulékterhet kell csak fizetni. Egyetlen dolgozó esetében havi 10 ezer forint juttatás kifizetése ilyen formában 13 940 forintba kerül, míg ha ugyanezt az összeget bérként szeretnék neki odaadni, akkor mindez 20-21 ezer forintba kerül a munkáltatónak - attól függően, hogy mekkora volt az eredeti kereset.

A korábbi élelmiszer-utalványokat az új rendszerben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott Erzsébet-utalvány váltja fel a kedvezményes adózású juttatások között. Az Erzsébet-utalvány idén meleg-étkezésre is fordítható. A forgalmazó február elsejére országos lefedettséget biztosító, több mint 20 ezer elfogadóhelyből álló hálózatot épít ki.

Az Erzsébet-utalvány mára a legnépszerűbb cafeteria juttatássá vált, a munkaadók döntő többsége adja ezt munkavállalóinak. Az utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására fordítható. Az Erzsébet-program első lépéseként az MNÜA 2 milliárd forint értékben pályázatot hirdetett meg a szociálisan hátrányos helyzetűek részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. Így a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a nagycsaládosok illetve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók részesülhetnek támogatásban üdülési szolgáltatás formájában, amelyet állami tulajdonban lévő üdülőkben vehetnek
igénybe.

Az új rendszerben összességében növekszik az étkezésre kedvezménnyel adható támogatás összege, hiszen a munkáltató havi 30 ezer forintot adhat étkezésre a munkavállalónak, a korábbi évi 18 ezer forint helyett. Az összegből ötezer forintot jelent az Erzsébet-utalvány, további 12 500 forintot a munkahelyi meleg étkeztetés biztosítása (ami az üzemi konyhában étkezők, vagyis a kisebb jövedelmű rétegek számára jelent segítséget, hiszen így a teljes étkezési cafetériát ők is igénybe vehetik, még ezt korábban nem volt lehetséges). További havi 12 500 forint adható meleg étkezésre a SZÉP Kártyán a 30,94 százalékos adóteher megfizetésével.

A SZÉP Kártyával 2012-től a legkönnyebben és legolcsóbban használható ki a kedvezményes béren kívüli juttatási keret. A kártya teljes egészében felváltja az Üdülési Csekket, helyettesíti - és egyszerűbbé teszi - a korábban az egészségpénztáraknál elérhető rekreációs szolgáltatások kifizetését, átveszi a kulturális utalványok szerepét, és nem utolsó sorban meleg étkezésre is használható. A korábban kiváltott, idén lejáró Üdülési Csekkek az év egészében
felhasználhatóak - függetlenül attól, hogy milyen lejárati hónap szerepel rajtuk.

A SZÉP Kártyán három alszámlát alakítottak ki - ezek a korábbi legismertebb cafeteria juttatások új formáját jelentik, amelyekre különböző mértékig lehet kedvezményesen utalni a juttatásokat.

Az étkezés alszámlára évente 150 ezer forintot (vagyis a havi 12.500 forintot) utalhatnak a munkáltatók kedvezményesen, ezt bármilyen meleg ételt forgalmazó vendéglátóhelyen, de az internetes házhozszállítás megrendelésekor is fel lehet használni. A szálláshely alszámla kizárólag a belföldi szállások díjainak kifizetésére használható, éves szinten 225 ezer forint kedvezményes kerettel.

A rekreációs alszámla évi 75 ezer forinttal tölthető fel kedvezményesen, az összeget rendkívül széles körben lehet felhasználni, a színházjegyektől, kezdve a múzeumi, állatkerti belépőkön át az edző- és fitnesztermek, fürdők, lovardák és a hazai sípályák is az elfogadóhelyek között lehetnek. Mindezen kívül a hazai szálláshelyek igénybevételére mindhárom alszámlára érkezett összeg felhasználható, így azok is elmehetnek üdülni, akik a kisebb cafeteria keretükből inkább a meleg étkezési, vagy a rekreációs alszámla feltöltését választották - ha marad pénzük, bármely hazai szállásadónál felhasználhatják. Nem utolsó sorban így a turisztikai támogatási keret is összesen 450 ezer forintra emelkedik.

A munkavállalók így egyetlen kártyával egyszerűen ki tudják fizetni az étkezésüket, a nyaralásukat, de a színházjegyet, és a fitnesz-bérletet is. Az elektronikus kártya letiltható, az új kártyával a munkavállaló pedig ismét hozzáfér saját egyenlegéhez. A kártya a munkavállalók számára teljesen ingyenes (nincs számlavezetési, vagy egyéb díj).

A SZÉP Kártya használata jóval egyszerűbb az Üdülési Csekkénél. Senki sem tartja fel a sort a szálloda halljában, nem kell az utalványok számolgatásával és összeadásával bajlódnia, nem szükséges külön áfás számlát kérnie az elszámolás miatt - a kártyát csak leolvassák a POS-terminálon, és annyi a dolga, hogy aláírja a bizonylatot. Ott is egy-két perc alatt fizethet a kártyával, ahol nincs terminál.

A SZÉP Kártya a munkavállalók számára ingyenes, használatáért nem kérhetnek sehol felárat - sőt, még kedvezményt is kaphatnak, akik ezzel fizetnek.

Egyetlen vendéglőben, szállásadónál sem mondhatják, hogy az utalványból nem tudnak visszaadni, hiszen pontosan annyit kell levonni a kártyáról, amennyibe az igénybe vett szolgáltatás kerül. Megszűnik a kényszervásárlás, nem kell csak azért többet költeni, mert az utalványok között nem akad megfelelő címlet.

A kártya letiltható és megújítható, így akkor is felhasználható a juttatás, ha a kártya elveszett, vagy esetleg ellopták.

A SZÉP Kártya év közben bármikor igényelhető, arra év közben - a meghatározott keretek erejéig - bármikor feltölthető a munkáltató által meghatározott juttatás - így senki sem marad le a kedvezményekről.

A munkavállalóknak annyi a dolguk, hogy kérjék SZÉP Kártyájukat, hiszen azt a munkáltatók igényelhetik, jelenleg három pénzintézet, az K&H Bank, az MKB Bank valamint az OTP Bank erre szakosodott leányvállalatainál. Amennyiben még többet szeretne megtudni az új cafeteria juttatásokról keresse fel a www.ujcafeteria.hu weboldalt!


Széchenyi Pihenpkártya elfogadó szálláshelyek a SzálláPort fényképes ajánlóban:

Szállásadóink részletes bemutató adatlapján az elfogadó helyeknél szerepel az "SZÉP Kártya " címszó.

turisztikai hírek | wellness | úticélok | szálláshelyek A-Z | falusi turizmus
Nyugat-Dunántúl | Közép-Dunántúl | Dél-Dunántúl | Balaton és környéke | Dél-Alföld Budapest és környéke | Észak-Magyarország | Észak-Alföld
hotel | panzió | apartman | vendégház | falusi szálláshely | diákszállás | kemping
 
Széchenyi Pihenőkártya
Szép Kártya
A SzállásPort szálláshelyei
válsztékából ajánljuk kiemelt szálláshelyek rovatunkat.
Palóc Vendégház
Cipó Fogadó
Lábdihegyi Nyaralóház
Badacsonyi szállás
Kemenes Ökopanzió

Szép Kártya csatlakozás

 
főoldal szálláskeresés fényképalbum ajánlatunk turisztikai hírek
Vissza az oldal tetejére

SzállásPort - fényképes szállásajánló © 2006-2014 - www.szallasport.hu - info@szallasport.hu
üzemeltető: Com Bt. | web design:
Factory
ajánlott böngésző: Mozilla Firefox
Google