A cicánk kedvence lehet a macskabútor

Hogyan tegyük otthonossá a cicánk számára a lakásunkat – macskabútor vásárlásra fel

Mint háziállataink elkötelezettjei, mindannyian szeretnénk otthonossá és barátságossá tenni a kiskedvencünk számára a házat vagy az udvart. Kint a kertben ugyanis megannyi móka és felfedezési lehetősége van az állatainknak – bogarak, növények, járókelők, ezek az impulzusok szinte véget nem érőek lehetnek, ennek ellenére még így is szeretjük egy kicsit elkényeztetni őket. Egy-két játékkal, műegerekkel és cicafésűkkel. Na de mi a helyzet a benti cicákkal? Odabent nincsenek más élőlények, sok helyről ki is vannak tiltva, így hát számukra is egy kicsit otthonosabbá kell tennünk az otthonunkat, a macskabútor intézményét erre találták ki. Persze a macskák nagy felfedezők, számolnunk kell azzal, hogy ha nem gondoskodunk megfelelően a szórakoztatásukról, azt néhány bútorunk bánhatja. Ma már számos játék létezik a cicáink számára. Számukra kevesebb természetes élmény jut alapjáraton, de ezen könnyen segíthetünk. Élethű halfigura, mozgó egerek, de persze nekünk nem kell a luxuscikkekre költenünk a nehezen megkeresett fizetésünket. Elég a cicáknak egy jól elhelyezett fonalgombolyag is, ha arról van szó, de kifejezetten szeretik még a felakasztott, lelógó és ezáltal mozgó játékokat, amelyeket kedvükre babrálhatnak.

Miért fontos a macskabútor?

Sokan nem szeretjük, hogyha a cicánk a kanapén vagy az ágyunkban ver fészket. De nem is ennek kell lennie a fő oknak, amiért érdemes egy ilyen macskabútort beszereznünk. Ugyanis hiába elég nagy a kanapé, ahol még jobb esetben a lehullott szőrszálak sem hatnak meg minket, a cicánknak is kijár a privát szféra. Ha nagyon be kéne skatulyáznom a szőrgombócokat, azt mondanám, hogy ők igazi introvertált lények az extrovertált kutyákkal ellentétben. Ami pedig ezzel jár, az az, hogy szeretik a maguk kis külön helyet, ahol csend van, nyugalom és legfőképpen, magány. Ugyanis introvertált lényekként létfontosságú számukra az egyedül töltött idő, amikor mindenkitől távol unatkozhatnak vagy nézelődhetnek. A macskabútor pedig több okból is igazán előnyös és megfelelő erre a célra. Egyrészt, kifejezetten a cicánknak készül, az ő igényeit elégíti ki. Pihepuha anyagból készül, amit minden apró lény szeret, ezért is ülnek inkább a mi kényelmes fotelunkba, mint a padlóra.

A másik oka ennek, hogy a macskák igazi magaslati lények. Ragadozók lévén szeretik szemmel tartani a terepet, ezt pedig nem lehet alacsonyan. Nem véletlen, hogy fára is tudnak mászni sok más állattal ellentétben. Ez biztonságérzetet ad a számukra, amely természetesen minden élőlény számára fontos, és ennek az elvétele komoly gondokat okozhat, stresszes lesz az állat, kedvtelen. Ezt pedig egyik gazdi sem szeretné. Másrészt, a magaslaton úgy érzik, ők a terület urai, akik rendben tartják a terepet. Érezzék csak ezt, hiszen ez fontos a cicák számára.

Hol szerezhetünk be macskabútort?

Nos, macskabútorokat nem kaphatunk minden kisboltban a falu centrumában sem. Ha nagyvárosban élünk, kifejezetten kisállat kereskedésekben kereshetünk megfelelő darabokat, azonban még autóval szállítva is akadhatnak gondjaink, nem is beszélve arról a lehetőségről, hogy esetleg tömegközelekedéssel kellene hazacipelnünk a bútort. Alternatív megoldás azonban mindig létezik, az interneten pedig már szinte bármit be tudunk szerezni. Nincs ez másképp a macskabútorral sem, hiszen számos állatokkal foglalkozó webáruház hatalmas kínálattal várja az érdeklődőket. Persze az internetes vásárlást sokan zsákbamacskának tartják, hiszen nem látják fizikai formában a megvásárolt árut fizetés előtt, azonban, ha ez egy kicsit könnyebbé teszi a vásárlást az Önök számára, akkor személyes ajánlásom ez az oldal, amely ugyancsak széles kínálattal és korrekt árakkal, akciókkal várja a vásárlókat, emellett pedig megbízható is. Íme: https://www.petnet.hu/termekek/MACSKA_MACSKAFELSZERELES_Macskabutor-275

Miből is áll egy macskabútor

Talán ez a legjobb az egészben, ugyanis igencsak sok fajta közül válogathatunk. Akad köztük olyan, amelynek már a tartóoszlopa is kaparófa, a cicák nagy kedvence, amely igencsak jól jön, hiszen egyikünk sem szeretné, ha a mi bútorunk látná a macskánk éles körmeinek kárát. Tetszőleges választhatunk aztán a játékok közül, amelyek majd a magaslaton vagy onnan lelógva várják a dorombolóinkat. Beszélhetünk aztán a témában nyitott ülőkéről vagy zárt kis házikóról, esetleg mindkettőről, hiszen tetszőleges méretet tudunk vásárolni a macskabútorokból. Előfordulnak csupán egy oszlopból álló darabok, míg mások akár egész macskabútor-birodalommá varázsolhatják az otthonunkat. Érdemes annyi ülőkével ellátott bútort vásárolni, ahány cicánk van, különben folytonos veszekedés lesz – a macskák szeretnek a saját megszokott helyükön elhelyezkedni.

Ha tehát eddig még nem tettük, ideje beszereznünk egy macskabútort, hiszen szebbé tehetjük beszerzésükkel a kiskedvencünk mindennapjait, amely mindannyiunk célja. Hiszen amennyi szeretetet ők nap mint nap adnak nekünk, vissza is kell adnunk az irányukba, hogy kölcsönös boldogságban és harmóniában élhessünk velük.